MyPUSPAKOM mudahkan urusan pemeriksaan kenderaan

PUSPAKOM Sdn Bhd kini telah menuju ke era digital dengan memperkenalkan tempahan dan pembayaran dalam talian yang dikenali sebagai MyPUSPAKOM sejak akhir tahun lepas. Pelanggan kini boleh membuat tempahan dan pembayaran dalam talian untuk semua pusat pemeriksaan di Semenanjung Malaysia, Kuching dan Kota Kinabalu menerusi laman web www.mypuspakom.com.my atau aplikasi mudah alih MyPUSPAKOM.
Melalui MyPUSPAKOM, seseorang pelanggan bukan sahaja dapat melihat maklumat temujanjinya, malah menyemak semua maklumat kenderaannya dan juga rekod tempahan/temujanji kenderaannya dari akaun MyPUSPAKOM. Oleh itu, ia amat berguna kepada operator dan pemilik kenderaan atau organisasi yang mempunyai sejumlah kenderaan komersial yang perlu menjalani pemeriksaan di PUSPAKOM.

MyPUSPAKOM kini mempunyai lebih daripada 86,000 pengguna berdaftar sejak diperkenalkan pada Ogos 2017. Sebelum wujudnya MyPUSPAKOM, pelanggan hanya boleh membuat temujanji melalui e-mel dan menerusi panggilan telefon ke pusat panggilan PUSPAKOM sahaja.

Ketua Pegawai Eksekutif PUSPAKOM, Mohammed Shukor Ismail berkata, "MyPUSPAKOM” telah dirangka dengan tujuan untuk membantu para pelanggan menguruskan masa dengan lebih baik. Ini bukan sahaja menjadikan proses temujanji serta pemeriksaan lebih mudah dan pantas, malah lebih cekap dan telus."

"Ia juga membantu mengurangkan kesesakan di pusat pemeriksaan tertentu terutamanya ketika waktu puncak dan menjelang atau selepas musim perayaan. Secara umumnya, para pelanggan perlu hadir pada waktu slot yang ditempah, 20 minit sebelum waktu temujanji. Kami komited untuk menyelesaikan pemeriksaan
dalam masa 60 minit atau sejam. Ini dapat membantu meningkatkan pengalaman pelanggan di pusat pemeriksaan kami” , tambah Mohammed Shukor.

Status setiap aktiviti pemeriksaan dari mula membuat temujanji hingga selesai pemeriksaan akan dihantar terus melalui e-mel kepada pemilik akaun MyPUSPAKOM dalam waktu sebenar. Dalam konteks ini, pemilik akaun akan dapat memantau pergerakan kenderaannya.
PUSPAKOM komited dalam membuat proses pemeriksaan kenderaan lebih mudah dan selesa untuk pelanggannya. Untuk maklumat lanjut mengenai MyPUSPAKOM, sila log masuk ke www.mypuspakom.com.my atau hubungi 1-800-22-2210.

1 comment:

JohnRMay said...

tertanya-tanya bahawa Proton X70 2020 mempunyai fungsi kemudahan itu