PROTON kan serap SST untuk semua model bagi bulan September

Pelaksanaan SST telah mendatangkan kesan kepada pasaran automotif Malaysia di mana pembeli kereta telah berpusu-pusu untuk membuat pembelian sebelum cukai tersebut dilaksanakan. Sebelum ini PROTON telah menyatakan bahawa perubahan harga akan dialami apabila SST dilaksanakan,

Namun begitu buat masa ini perubahan tersebut tidak akan memberi kesan terhadap pembeli-pembeli kereta Proton. Ini adalah kerana PROTON akan menyerap kos SST untuk semua model Proton bagi memastikan pembeli masih dapat membeli dengan harga tanpa cukai bagi bulan September.

“Sementara PROTON menunggu maklumat lanjut mengenai pelaksanaan SST, Syarikat kami akan menyerap kos SST tersebut untuk semua model bagi memberi peluang kepada kereta. Ini memberikan manfaat kepada mereka semasa tempoh peralihan ini serta membantu PROTON mengekalkan momentum jualan.”
“Disamping kos SST yang diserap untuk semua jenis model pada September ini, PROTON juga menyambut Hari Kemerdekaan dan Hari Malaysia pada bulan ini dengan memberikan tawaran hebat pada model-model terpilihnya. Diskaun antara RM500 sehingga RM1,000 akan ditawarkan bagi Saga, Iriz dan Persona, serta Proton Ertiga Xtra yang baharu sahaja dilancarkan, di mana model tersebut menampilkan tempat duduk baharu berwarna gelap serta unit utama berskrin sentuh, dengan penjimatan sebanyak RM2,000 daripada harga asal,” ujar Abdul Rashid.
Jumlah cawangan 3S dan 4S semakin meningkat Dengan pelancaran SUV pertama Syarikat dijangkakan pada hujung tahun ini, PROTON turut melancarkan pelan untuk menambahbaik rangkaian cawangan serta pengedarnya disamping penaiktarafan kemudahan 3S dan 4S. Sehingga 20 Ogos 2018, sebanyak 96 cawangan (cawangan baharu dan ubahsuai) telah mendapat kelulusan peningkatan. Jumlah sasaran kelulusan adalah sebanyak 109 cawangan pada Oktober tahun ini.

“Dengan menaiktaraf pusat-pusat jualan kami ini telah memberikan semangat kepada rangkaian pengedar yang melihatnya sebagai satu peluang untuk mereka. Ada di antara mereka berkomited untuk menjual lebih 2,000 unit kereta setahun, iaitu sasaran yang mampu dicapai kerana model SUV serta produk-produk akan datang yang dihasilkan bersama Geely hanya akan dijual secara eksklusif oleh pusat 3S dan 4S PROTON. Pusat-pusat jualan ini akan membantu PROTON untuk memberikan perkhidmatan yang lebih baik kepada pelanggan, dengan menyediakan kemudahan dan kualiti servis lebih baik daripada sebelum ini,” kata Ketua Pegawai Eksekutif PROTON Edar, Abdul Rashid Musa.


No comments: