GP Misano dinanti Adam dan Ayumu


Pelumba PETRONAS Sprinta Racing, #7 Adam Norrodin dan #71 Ayumu Sasaki sudah bersedia dan bersiap untuk kembali ke litar, pada hujung minggu ini di Grand Prix San Marino, berikutan pembatalan perlumbaan di Silverstone.

Litar Dunia Misano Marco Simoncelli yang terletak dekat dengan bandar Rimini ini terkenal dengan susun aturnya dengan rangkaian selekoh yang serius yang disatukan dengan jarak pendek. Litar 4.2 km pusingan arah jam ini menggabungkan enam selekoh kiri dan sepuluh selekoh kanan.


ADAM NORRODIN
 "Tahun lalu di Misano agak sukar untuk saya; Saya berusaha sepanjang hujung minggu. Kami tidak dapat mencari tetapan yang tepat untuk membantu saya memperbaiki diri. Inilah yang akan kita fokuskan dari awal hari Jumaat kelak. Saya perlu mencari tetapan yang lebih baik untuk litar ini. Ia mengecewakan untuk gagal berlumba di Silverstone tetapi kini saya berasa lebih teruja untuk kembali ke litar. Kita mesti mengutip beberapa mata yang bagus di Itali. Mudah-mudahan keadaan akan menjadi lebih baik pada tahun ini dan kami boleh membuat kemajuan yang mantap dari FP1 pada hari Jumaat. "
AYUMU SASAKI
"Ia benar-benar mengecewakan untuk semua orang beikutan pembatalan perlumbaan Silverstone tetapi keselamatan perlu diutamakan terlebih dahulu. Walau bagaimanapun kini saya berasa lebih teruja untuk hujung minggu ini kerana kami tidak berlumba selama lebih dari dua minggu! Saya suka litar Misano juga, jadi saya sangat menantikan GP ini.

Di Silverstone, saya sangat gembira mengumumkan bahawa saya akan menunggang bagi pasukan ini tahun depan, jadi saya benar-benar mahu mendorong setiap perlumbaan dan membuktikan bahawa saya boleh menjadi lebih kuat dan lebih kuat. Saya tahu bahawa saya masih banyak kerja pada tahun ini, terutamanya dengan menunggang dan mentaliti semasa sesi latihan, jadi saya akan memberi tumpuan kepada peningkatan. "

No comments: