Goodyear sudah 120 tahun berinovasi

Pada tahun 1839, Charles Goodyear telah menemui satu rekaan revolusi yang mengubah kehidupan seharian rakyat, iaitu pemvulkanan getah. Syarikat ini telah membaakan banyak ciptaan pertama, termasuk tayar pada kereta generasi pertama Ford Model T (1908); tayar penerbangan pneumatik pertama (1909); tayar pertama di bulan dengan angkasawan NASA (1971).

Syarikat Goodyear Tire & Rubber telah memainkan peranan utama dalam menggerakkan dunia ke hadapan sejak penubuhannya pada tahun 1898. Goodyear diiktiraf di seluruh dunia sebagai ikon industri Amerika, sebagai pemimpin dalam industri tayar, Goodyear merayakan sejarah pencapaian dan produk pencapaiannya selama 120 tahun, sambil terus berinovasi untuk membantu memajukan revolusi seterusnya dalam mobiliti.

"Kami sentiasa berada di barisan inovasi yang berdedikasi untuk menawarkan pelanggan Freedom to Move melalui produk dan perkhidmatan yang unggul. "Kata Presiden, Goodyear Asia Pacific, Ryan Patterson.
Tayar pertama di bulan dengan angkasawan NASA (1971).
 
Goodyear melancarkan tayar radial yang diluluskan FAA yang pertama untuk pesawat komersial 1980
Pada tahun 1998, Goodyear memenangi perlumbaan Grand Prix Formula 1 ke-368, lebih banyak dari mana mana pengeluar tayar lain.

No comments: