Petronas Sprinta SIC Junior Team kan beraksi di Le Mans hujung minggu ini

Para peserta Kejohanan Dunia Junior Moto3™ sekali lagi akan berpeluang untuk berlumba di litar Kejuaraan Dunia: iaitu litar legenda Circuit Bugatti Le Mans, hujung minggu ini seiring dengan  Kejohanan MotoGP™ Dunia HJC Helmets Grand Prix de France.

Pelumba-pelumba pasukan Petronas Sprinta SIC Junior Team, Izam Ikmal (No36) dan Idil Fitri Bin Mahadi (No78) akan bersaing dalam perlumbaan Moto3 ™ JWC dengan menunggang jentera Honda mereka.
Izam Iqmal
Pusingan hujung minggu ini di HJC Helmets Grand Prix Perancis merupakan cara yang baik untuk menguji para pelumba muda ini kerana litar Le Mans sangat mencabar dan yang paling oleh para pelumba FIM CEV Repsol, kerana ia hanya dilawati sekali setahun oleh para peserta kategori Moto3 sahaja.
Idil Fitri Mahadi
Sesi kelayakan pertama akan berlangsung pada hari Jumaat dari 12.00 hingga 12.50 dan yang kedua dari 16.05 hingga 16.55 untuk penentuan grid bagi pusingan ketiga JWC Moto3 ™ ini.

Perlumbaan Moto3™ 17 pusingan akan bermula Sabtu ini pada jam 16.30. Ianya akan disiarkan secara langsung di saluran Youtube kejohanan.

Semua keputusan dan maklumat mengenai Kejuaraan boleh anda dapati di laman web rasmi: www.fimcevrepsol.com

No comments: