Zulfahmi tamat ke27 di GP Amerika

Penunggang pasukan SIC Racing Zulfahmi Khairuddin menamatkan Grand Prix Amerika di tempat ke-27 semalam, mengakhiri hujung minggu yang amat sukar bagi rookie Moto2 Malaysia terebut.

"Ia adalah perlumbaan yang sukar untuk Fahmi. Kami tahu datang ke sini bahawa ia akan menjadi sukar kerana ia adalah trek yang sangat teknikal dan mencabar untuk penunggang; ia pastinya bukan satu litar mudah untuk seorang rookie untuk menguasainya. Ia menggabungkan banyak mata yang berbeza keupayaan menunggang," kata Pengurus Pasukan, Johan Stigefelt.

Ianya tentu lebih sukar bagi Fahmi yang agak baru dengan motosikal ini dan masih perlu banyak belajar untuk memahami cara menunggang basikal dengan baik.

"Masa pusingan yang dicatatnya dalam perlumbaan juga sangat perlahan, jadi kita perlu melihat perkara ini dan cuba memahami mengapa dia bergelut begitu hari ini, " tambah Johan.

Kami berharap dapat membuat lebih banyak kemajuan di sini, jadi ia agak mengecewakan. Walau bagaimanapun, kami akan berusaha memperbaiki diri untuk perlumbaan seterusnya. "

No comments: