Zaqhwan langkau ARRC Australia

Satu pertembungan jadual antara Kejohanan Perlumbaan Jalan Asia dan All Race Road Jepun memaksa penunggang MuSASHi Boon Siew Honda, Mohd Zaqhwan Zaidi untuk meneruskan matlamat latihannya.

Arahan pasukan untuk Zaqhwan adalah jelas dari awal tahun 2018, bahawa Zaqhwan akan menghabiskan tahun ini dalam latihan untuk mengasah bakat berlumba jentera 1000cc. Objektifnya adalah menjadi Juara ASB1000 yang pertama apabila kelas ini diperkenalkan ke dalam senarai ARRC pada tahun 2019.

"Saya pasti akan merasakan keseronokan perlumbaan pertama di Australia, tetapi saya komited sepenuhnya kepada rancangan latihan pasukan saya," kata Zaqhwan yang akan melangkau grid permulaan ARRC di Australia.
"Pusingan pembukaan My All Japan bermula pada permulaan yang hebat di Motegi Twin Ring pada hujung minggu lalu. Sesi kelayakannya sangat sukar, treknya sejuk, hujan dan licin, saya kecewa untuk melayakkan diri ke P28 di grid. Saya menamatkan perlumbaan 1 pada P19 dan berjaya mengambil beberapa mata dalam perlumbaan 2 dengan tamat di tempat ke-14. "

Pasukan MuSASHi Boon Siew Honda akan mempertaruhkan rekrut terbaru mereka, Tomoyoshi Koyama dan pendatang baru Azroy Hakeem Anuar untuk mempertahankan maruah pasukan dalam perlumbaan ARRC di Australia.

No comments: