Hong Leong Yamaha Motor capai tanda-aras 4 juta

Yamaha Malaysia meraikan kejayaan pencapaian tanda aras baharu dengan pengeluaran motosikal yang ke 4-juta  di kemudahan pemasangannya di Sungei Buloh hari ini.

Hadir di majlis itu ialah Naib Presiden Eksekutif dan wakil Pengarah   Yamaha Motor Co. Ltd., Jepun Encik Katsuaki Watanabe,  serta Pengarah Urusan HLYM Dato 'Jim Khor.
Dalam ucapan pembukaannya, Dato 'Jim Khor mengiktiraf sumbangan kakitangan HLYM
rangkaian pengedar Yamaha di seluruh negara, dan juga sokongan rakan perniagaan Yamaha Motor, Jepun.

"Komitmen yang teguh dari pasukan berdedikasi kami, dari kakitangan kilang ke pasukan jualan, vendor, rakan kongsi dan rangkaian peniaga kami yang setia di seluruh negara telah memungkinkan kejayaan ini. Saya juga ingin meniktiraf Yamaha Motor Company, Jepun dan mengucapkan terima kasih kepada mereka untuk sokongan berterusan dan bernilai tinggi, "katanya.
Bermula dengan pengeluaran motosikal 'pertama', RX100, pada tahun 1979, HLYM telah menyaksikan pengembangan fasiliti kilang, pelancaran model-model baru, peningkatan barisan pemasangan dan pengenalan pelbagai
program pengayaan untuk faedah kakitangan dan peniaga.
Pada tahun 1994, HLYM mencipta sejarah apabila motosikal pemasangan tempatan yang kesejuta telah dikeluarkan. Syarikat ini telah berkembang pesat, muncul sebagai pemimpin  pasaran, disokong oleh rangkaian peniaga yang kuat dan luas.

Baru-baru ini, HLYM juga telah melancarkan program transformasi yang dirancang untuk meningkatkan pengalaman pelanggan sehingga pke tahap seterusnya.

"Usaha dan inisiatif kami selaras dengan tiga tonggak ini - Komitmen, Daya Usaha, dan Keghairahan serta Kebanggaan. Kami akan terus berdiri dengan komitmen kami berbangga untuk menawarkan produk dan perkhidmatan yang paling tinggi, sesuai dengan piawaian global Yamaha yang diiktiraf, " tambah Dato 'Jim Khor.

No comments: