Azlan Shah teruja dengan keputusan ujian

Azlan Shah Kamaruzaman berasa teruja dengan keputusan ujian pra musim sebelum menjuarai 2018 FIM Asia Racing Racing Championship. Tugas mempertahankan gelaran SuperSports 600cc tahun ini tampak memberangsangkan bagi Azlan apabila dia mencatat masa terpantas dalam kelasnya selepas dua sesi ujian dengan masa 1'38.691s.
Penunggang Manual Tech KYT Kawasaki menghampiri rekod litar sedia ada yang dipegang oleh Decha Kraisart. Azlan mengetuai kontinjen sembilan pelumba Malaysia dalam kategori SuperSports 600cc. Penyertaan pasukan Malaysia di kelas perdana Asia ini kian meriah dengan pengenalan dua pasukan Malaysia dan ONEXOX TKKR Racing dan SIC Junior ZK Racing.
Zaqhwan Zaidi menyempurnakan ujian di tempat keempat terpantas dengan 1'39.042s manakala rakan sepasukannya berjaya menyertai kelompok kesepuluh teratas dengan 1'40.112s. Pendatang baru lain di grid, terutamanya Ramdan Rosli dan Kasma Daniel Kasmayuddin, mencatat tempat ke-12 dan ke-13 masing masing.
Dalam kategori Underbone, Mohd Amirul Ariff Musa sekali lagi menjadi rakyat Malaysia terpantas apabila dia mencatatkan tempat kedua terlaju dengan 2'01.618s. Amirul mengekori juara Gupita Kresna Wardhana yang mencatat masa terpantas dengan 2'01.476s.

No comments: