BMW 5 Series Hibrid dengan teknologi eDrive diperkenal

BMW Group Malaysia hari ini memperkenalkan BMW 5 Series Hibrid pertama dengan teknologi e-Drive. BMW 530e Sport ini merupakan model BMW i-Performance kelima yang akan diperkenalkan di negara ini, seterusnya mengukuhkan lagi kepakaran pembuat premium di Teknologi Hibrid Plug-in.
Ketua Jualan, BMW Malaysia,
Encik Raymond Tan berkata, "Siri 5 Seri All-New kini menawarkan teknologi eDrive, satu inovasi yang diambil dari Mobiliti Masa Depan - BMW i. BMW 530e Sport  juga meningkatkan portfolio premium Premium Plug-In Hybrid di negara ini, dan membolehkan kami menawarkan tawaran portfolio terbesar oleh mana-mana pembuat kereta di negara ini dan untuk terus menunjukkan komitmen kami kepada Wawasan Mobiliti di Malaysia. "
Lebih daripada separuh jumlah jualan BMW Malaysia pada tahun 2017 terdiri dari BMW Hybrid  dengan teknologi eDrive. BMW Group Malaysia telah bertapak sebagai sebagai jenama hibrid premium yang paling berjaya di Malaysia. Tan berkata, "55% daripada jumlah model kami adalah kenderaan hibrid dengan teknologi eDrive. Ini juga menjadikan kami kelima di dunia dalam penyampaian kenderaan hibrid plug-in."

BMW Group Malaysia menetapkan rekod jualan tinggi sepanjang masa untuk BMW X5 xDrive40e dengan menyampaikan lebih daripada 3,000 unit dalam tahun 2017 sahaja, menjadikan Malaysia pasaran kedua terbesar selepas Amerika untuk model itu. Malaysia juga merupakan pasaran ketiga terbesar bagi BMW 330e dan BMW 740Le xDrive dengan lebih 2,400 unit dan 450 unit masing-masing diserahkan pada tahun 2017. "BMW 530e Sport akan menjadi tambahan bermakna kepada portfolio iPerformance kami dan kami yakin ia akan terus menyokong kami sebagai pemimpin dalam membentuk mobiliti masa depan di Malaysia, " tambah Tan.
BMW Group Malaysia terus komited kepada rancangan Malaysia untuk mengurangkan intensiti karbonnya sebanyak 40% menjelang 2020. Inapertama kali diumumkan pada 2014 pada Sidang Kemuncak Iklim PBB di New York dan ditekankan lagi pada tahun 2016 di Perjanjian Persidangan Parti Ke 21 (COP21) di
Paris .
Bercakap pada majlis pelancaran itu, Dr Mohd Azman Zainul Abidin, Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Perbadanan Teknologi Hijau Malaysia berkata, "Satu strategi utama bagi Malaysia untuk bergerak ke arah mobiliti karbon rendah adalah melalui kerjasama dan perkongsian yang luas di seluruh dunia. Kami di GreenTech Malaysia sukacita mempunyai BMW Group Malaysia sebagai rakan dari awal, untuk memastikan infrastruktur yang diperlukan dan mencukupi disediakan untuk menyokong inovasi baru Teknologi Plugin in Hybrid dan akhirnya Electro Mobility. Ini akan meningkatkan keyakinan pengguna terhadap daya maju kenderaan elektrik dan kenderaan plug-in-hybrid. Ia memberi jaminan untuk melihat inisiatif BMW Group Malaysia untuk terus menggerakkan Malaysia ke masa hadapan futuristik elektromobilitas, sementara kami terus menambahkan bilangan stesen pengecasan ChargEV di seluruh negara. "


BMW 5 Series Hybrid dengan teknologi eDrive boleh didapati di Bluestone Metallic, Mediterranean Blue, Alpine White, dan Black Sapphire. Kulit Dakota Hitam pasang dengan semua tawaran warna badan luar, namun Kulit Dakota Cognac paling baik dipadankan dengan kereta berwarna Black Sapphire, Bluestone Metallic, atau Alpine White.
BMW 530e Sport All-New akan tersedia di semua pengedar BMW yang bertauliah di seluruh negara mulai hari ini, dan dengan pelan ansuran bulanan bermula dari hanya RM 3,588.00 dengan pelan kewangan pinjaman pembiayaan BMW Credit Malaysia Baloon Financing sehingga 80%. BMW 530e Sport juga ditawarkan dengan BMW Full Circle Program dari BMW Credit Malaysia.
Kempen seluruh negara akan menawarkan program pemilikan khas untuk model BMW dan model BMW iPerformance. Program pemilikan istimewa tambahan untuk kenderaan BMW dan pelbagai BMW iPerformance juga ditawarkan dalam kempen nasional BMW Malaysia yang berterusan, yang diadakan di semua pengedar BMW yang bertauliah. Ini termasuk kadar faedah pembiayaan istimewa dengan faedah 0.88% serta rebat menarik dalam pelbagai model BMW.
Pemilik baru model BMW iPerformance - BMW 330e M Sport, BMW X5 xDrive 40e, BMW 740Le, dan kini BMW 530e Sport All-New juga akan mempunyai akses tanpa had selama setahun kepada perkhidmatan mudah alih ChargeNow melalui platform ChargEV dengan kerjasama GreenTech Malaysia. Tawaran istimewa juga dilengkapi dengan kabel Pengecas Cepat BMW i AC percuma. Khusus untuk pemilik baru BMW X5 xDrive40e dan BMW 740Le xDrive, program baru BMW Malaysia menawarkan BMW i Wallbox Plus percuma, dengan pengesanan RFID dan boleh diuruskan dan dikendalikan dari jauh menggunakan aplikasi telefon pintar BMW iV. Kempen ini berakhir pada 31 Mac 2018.

No comments: