Toyota Camry, Altis baharu datang tanpa kenaikan harga


 Tempahan kini dibuka untuk Toyota Camry dan Toyota Corolla Altis baharu. Kedua-dua model ini boleh didapati dengan pelbagai aksesori pilihan yang boleh ditetapkan sewaktu menempah kereta ada.

Sebagai rangkaian model perdana Toyota di Malaysia, Camry menawarkan status, kemewahan, keselesaan, kuasa dan teknologi. Varian teratas adalah Camry Hybrid dengan 2.5 liter Hybrid Synergy Drive untuk prestasi tinggi tanpa mengenepikan kecekapan bahan api.

Penambahbaikan Camry baharu telah dibuat pada bahan trim baharu untu kesemua empat varian dengan hiasan kayu karbon dengan jahitan coklat di papan pemuka. Camry 2.5HV Luxury baru juga menawarkan kerusi kulit Kogane baru ('kogane' bermaksud emas dalam bahasa Jepun) dengan aksesori pilihan  pengecasan USB dan cermin sayap auto-lipat yang tersedia untuk semua varian. Untuk variasi terpilih, Panorama View Monitor (PVM) kini juga tersedia.
Corolla Altis baru kini boleh dipesan dengan tambahan aksesori tambahan yang menawarkan ciri-ciri teknologi tambahan kepada pemiliknya. Aksesori pilihan yang tersedia adalah dua outlet pengecasan USB supaya telefon mudah alih dan peranti peribadi lain boleh kekal penuh caj dalam perjalanan panjang. Cermin pintu Autofold yang kini terlipat secara automatik kali ganda apabila kenderaan dikunci dengan alat kawalan jauh sebagai pilihan untuk Corolla Altis 1.8E sahaja. Turut tersedia untuk semua varian adalah plat pelindung bendul pintu yang diterangi pada pintu depan dan belakang.

Digital Video Recorder (DVR) juga datang sebagai aksesori pilihan dengan menawarkan kualiti tinggi Toyota. Ia menyediakan rakaman audio dan video bagi setiap pemanduan untuk kenangan atau untuk digunakan sekiranya berlaku kejadian tidak mungkin. Monitor Panorama Panorama (PVM) pula ditawarkan sebagai aksesori tambahan lain, menggunakan kamera kecil di sekitar kereta untuk memberikan pandangan sekeliling 360 darjah untuk membantu meletak kereta dngan lebih mudah. Imej yang jelas membolehkan pemandu melihat rintangan jalan dan tempat yang mampu merosakkan kereta, ataupun kanak-kanak atau haiwan yang mungkin tidak dapat dilihat melalui cermin pandangan belakang.

Tiada kenaikan harga yang dikenakan untuk Camry baharu dan Corolla Altis. Harga atas jalan (tanpa insurans) untuk pelbagai model Camry bermula dari RM148,600 sementara untuk Corolla Altis ia nya bermula dari RM117,400 dengan tiga varian yang ada.

Seperti semua model Toyota yang diedarkan oleh UMWT, Camry dan Corolla Altis datang dengan jaminan 5 tahun dengan jarak tempuh tanpa had. Bagi Camry Hybrid, perlindungan jaminan untuk pek bateri hibrid adalah sehingga 8 tahun untuk ketenangan fikiran para pemilik.

Acara Weekender Showroom akan diadakan di semua bilik pameran di seluruh negara bermula 15 Sept di mana pandu-uji Camry dan Corolla Altis boleh anda alami. Lokasi bilik pameran boleh disemak di toyota.com.my atau dengan menghubungi Toyota Freephone di 1800-8-TOYOTA (869682).

No comments: