Malaysia Autoshow 2017 bermula

Institut Automotif Malaysia telah mengambil langkah lebih jauh pada tahun ini dengan menjadikan Malaysia Autoshow acara auomotif tahunan terbesar. Malaysia Autoshow 2017, dengan tema Bijak, Selamat dan Mampan akan berlangsung dari 9 - 12 November, dari 10 pagi hingga 9 malam di Taman Ekspo Malaysia Agro, Serdang (MAEPS).

Perasmian Malaysia Autoshow 2017 telah dirasmikan oleh Timbalan Perdana Menteri Malaysia, YAB Dato 'Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi semalam 9 November 2017. Malaysia Autoshow 2017 membawa lebih banyak keseronokan pada tahun ini, dengan sejumlah 170 peserta pameran mempamerkan pelbagai produk dan perkhidmatan teknologi automotif - yang membolehkan peminat bermotor mendapat gambaran mengenai produk dan perkhidmatan yang ditawarkan oleh jenama kegemaran mereka. Jenama kereta semua segmen pasaran telah menunjukkan sokongan yang luar biasa dengan jumlah penuh pada edisi tahun ini Autoshow.
Pandu uji disediakan laluan ujian sejauh 3 km untuk pengunjung mengalami pemanduan model yang mereka minati. Pelawat juga berpeluang untuk mengalami perjalanan dalam sebuah Bentley Bentayga atau Ford Mustang GT 5.0 untuk jarak 3km di sekitar lokasi acara pada harga RM30 sahaja.

Bagi mereka yang menyukai sukan motorsport, Karting Slalom adalah salah satu daripada aktiviti luar semasa acara 11 November 12 dari 9 pagi hingga 6 petang, dengan bayaran antara RM10 dan RM30 bergantung kepada kumpulan umur. Aktiviti ini tersedia untuk kanak-kanak berusia 8 tahun ke atas.

Pelawat yang berminat dalam teknologi automotif boleh mendapatkan maklumat tentang Honda SENSING untuk memahami lebih lanjut mengenai teknologi keselamatan automotif canggih ini di gerai interaktif Honda Malaysia.

Sebuah Peugeot 208 PureTech bernilai RM89,888 disediakan kepada peserta bertuah yang membeli tiket masuk Autoshow berharga RM10. Peserta boleh memasukkan nombor rahsia mereka ke aplikasi Malaysia Autoshow (dimuat turun untuk kedua-dua peranti iOS dan Android) dan menjawab beberapa soalan mudah untuk layak menang. Tiket Malaysia Autoshow 2017 boleh didapati melalui airasiaredtix.com dan di gerai tiket acara di tapak Autoshow.


No comments: