Honda Civic Type R pertama diserah pada pemilik

Akkbar bersama Adrian di majlis penyerahan
Adrian Salleh Bin Hashim menjadi pemilik pertama yang menerima Honda Civic Type R di Malaysia dalam satu majlis penyerahan rasmi yang diadakan di Botanic Auto Mall Sdn. Bhd. semalam.

Model global yang membawa teknologi paling canggih Honda ini sangat eksklusif sebagai model Honda yang paling berkuasa pernah dijual di Malaysia. Setiap Honda Civic Type R adalah unik, dengan plat nombor bersiri khas diletakkan secara strategik di pusat konsol.

Naib Presiden Kumpulan Honda Malaysia, Akkbar Danial berkata, "Civic Type R menonjol mengatasi yang lain, dan menyampaikan prestasi perlumbaan yang sangat baik namun menyesuaikan diri dengan kehendak pemanduan harian di jalan raya Malaysia."
Encik Adrian Salleh merupakan salah seoang pelanggan pertama yang ditemuramah untuk mendapatkan maklum balas Type R, yang membantu menyumbang kepada wawasan pasaran terutamanya dalam mengenal pasti permintaan dan keperluan segmen pelanggan baharu. Pada tahun 2007, Malaysia menjadi satu-satunya negara di luar Jepun untuk melancarkan model FD2R secara rasminya. Honda Malaysia telah menjual 420 unit FD2R antara tahun 2007 hingga 2011. Pencapaian ini mungkin disebabkan oleh populariti dan permintaan kereta sporti yang boleh dipandu di jalan raya. Malaysia telah menyaksikan peningkatan bilangan peminat kereta dan juga Honda, yang berminat dengan model seperti Type R. Honda Malaysia telah menerima lebih daripada 70 tempahan untuk Type R ini.
Selain menjadi rakyat Malaysia yang pertama untuk memandu pulang Civic Type R, Adrian juga menerima barangan Honda khusus, sebuah GoPro HERO 5 dan salutan Badan Kereta Ultra Honda dengan Ultra Window bernilai RM5,300 sebagai tanda penghargaan daripada Honda Malaysia di Malaysia.

Honda Civic Type R yang diimport sepenuhnya ini berharga RM320,000 di atas jalan tanpa insurans. Pelanggan boleh melawat mana-mana 20 pengedar Honda Sport untuk melihat dan menempah Civic Type R. Pengedar Honda Sport merupakan pengedar bertauliah yang dilantik untuk mengedar Type R di Malaysia. Untuk lebih maklumat mengenai Honda Civic Type R, sila hubungi nombor Bebas Tol Honda di 1-800-88-2020 atau layari ke www.honda.com.my

No comments: