Usah risau lagi jika tayar Goodyear baharu anda rosak atau koyak


Selepas anda menukar tayar baharu, tentunya anda akan risau atau kecewa jika tayar tersebut rosak walaupun hanya baru saja dibeli, kan? Usah anda risau lagi. Di bengkel tersebut, Goodyear turut menyampaikan taklimat mengenai jaminan tanpa risau 'Goodyear Worry Free Assurance' yang ditawarkan mereka untuk barisan tayar Goodyear terpilih.

Goodyear Malaysia serta Jabatan Keselamatan Jalan Raya Malaysia (JKJR) telah menganjurkan bengkel keselamatan jalan raya bersama untuk menangani kebimbangan ini, dalam usaha mereka untuk memberikan petua dan panduan kepada orang ramai mengenai bagaimana menangani bahaya jalan raya yang mungkin dengan lebih baik.


Bertempat di The KL Journal Hotel, Kuala Lumpur, "Bengkel Keselamatan Jalan Raya Bersama Goodyear Malaysia" telah diadakan pada 22 OGOS 2017 lepas. Bengkel ini turut dihadiri YBhg. Dato' KP Jkjr bersama pegawai dan kakitangan JKJR Putrajaya yang turut sama mengadakan taklimat KJR, pameran KJR dan permainan Interaktif Kuiz KJR.

Memandu kereta merupakan salah satu mod pengangkutan utama bagi rakyat Malaysia. Perangkaan terkini menunjukkan bahawa rakyat Malaysia banyak menghabiskan masa di jalan raya berbanding di tempat lain. Malangnya, kadar kemalangan jalan raya Malaysia juga semakin meningkat saban tahun, dan hakikat ini membuatkan kepentingan untuk meningkatkan pengetahuan setiap pemandu di Malaysia mengenai aspek aspek keselamatan jalan dan potensi risiko yang dihadapi setiap pemandu saban hari.

Keselamatan jalan raya merangkumi pelbagai aspek, dari pemandu iu sendiri hinggalah keadaan kenderaan, penyelenggaraan, komponen kereta, serta keadaan jalan dan persekitaran sekitar. Kenderaan yang tidak berkeadaan baik dan dikendalikan di jalan yang buruk boleh meningkatkan potensi bahaya jalan raya. Ramai orang menyedari tentang pentingnya keselamatan jalan raya, namun ada yang tidak tahu atau bersedia untuk menangani masalah dan kesukaran yang bakal dihadapi.
Jaminan Goodyear WFA yang diperkenalkan mereka merangkumi kerosakan bahaya jalan yang boleh diperbaiki seperti tusukan, terpotong/luka, bonjolan atau kesan semasa pemanduan biasa di jalan raya yang elok.

Goodyear WFA ini berkuatkuasa selama 6 bulan dari tarikh pembelian. Kerosakan tayar disebabkan oleh perlanggaran kenderaan, vandalisme, penyalahgunaan atau pengendalian yang tidak betul sengaja, kebakaran dan kecurian tidak akan dilindungi di bawah Goodyear WFA.

Anda harus mengemukakan resit asal tayar yang dibeli, kad Goodyear Worry Free Assurance dan tayar yang rosak yang memerlukan penggantian. Jika anda kehilangan mana-mana item ini, tayar anda tidak akan diganti. Tayar Goodyear yang dilindungi dibawah Goodyear Worry Free Assurance ini adalah Goodyear EAGLE F1 Asymmetric 3, Goodyear EAGLE F1 Asymmetric 2, Goodyear EAGLE F1 Directional 5, Goodyear EAGLE EfficientGrip, Goodyear EfficientGrip SUV, Goodyear Assurance TripleMax, Goodyear Optilife, Goodyear Wrangler TripleMax dan Goodyear Tayar Run-On-Flat.
Tuntutan hanya boleh dilakukan sekiranya kerosakan berlaku apabila kedalaman tayar melebihi 6.7mm dan dalam masa 6 bulan dari tarikh pembelian. Anda boleh pergi ke mana-mana Goodyear Autocare atau Servitekar outlet yang diberi kuasa dan mengemukakan dokumen-dokumen penuh untuk membuat tuntutan Goodyear Worry Free Assurance tersebut.


No comments: