Benelli lancar Leoncino 500


Nah kita saksikan pula satu lagi model menarik yang akan dijual di Malaysia!
Benelli Leoncino 500 akan dijual oleh Benelli Malaysia pada separuh kedua tahun 2017 ini.

Ia dibekalkan enjin 500cc dwi selinder DOHC empat lejang suntikan bahanapi kawalan elektronik, dengan empat injap setiap silinder. Kuasa maksima 47 hp pada 8500 rpm dan penghasilan tork maksimum sebanyak 45 Nm dilaporkan. Pelinciran menggunakan sistem takungan basah, dan hantaran kuasa melalui klac hidraulik dan kotak gear 6-kelajuan.
Rangka trellis mendukung keseluruhan motosikal untuk kemantapan semua keadaan tunggangan. Rim  aloi 17’ menggunakan tayar depan 120/70-ZR17 dan belakang 160/60-ZR17. Suspensi hadapan  dengan diameter 45mm adalah jenis fork terbalik, dan lengan ayun belakang dipasang penyerap kejutan sisi. Brek merupakan jenis sistem ABS dengan empat angkup untuk hadapan dengan cakera 320mm dan satu angkup dengan cakera 260mm di belakang.

Menurut En. Asri Ahmad yang merupakan Pengurus Besar Operasi Mforce Bike Holdings Sdn Bhd, Leoncino ini merupakan salah satu motorsikal yang akan menjadi sebuah model yang mudah didapati dengan harga yang kompetitif. Harganya akan diumumkan kemudian.
No comments: