Dua anugerah untuk Ducati Malaysia


Pameran Motosikal Antarabangsa EICMA yang ke-70 di Milan, Itali, pada November lalu telah menyaksikan Ducati Malaysia terpilih untuk memenangi anugerah 'Acara Terbaik 2012' dan kategori 'Jualan 2012 Terbaik'. Kedua dua anugerah tersebut telah diadili daripada 1,046 jenama dari 35 negara yang berbeza. Ducati telah memperkenalkan beberapa model dari barisan produk 2013 produk pada pameran tersebut.

Anugerah tersebut telah disampaikan semasa Persidangan Peniaga Ducati Dunia, yang berlangsung bersempena dengan EICMA 2012. Ducati Malaysia telah meraih dua dari empat anugerah bagi kategori Asia Pasifik. Jenama Ducati diedarkan oleh Next Bike Sdn Bhd, sebuah anak syarikat konglomerat negara iaitu NAZA Group of Companies.

Kedua-dua anugerah tersebut telah diserahkan kepada Pengerusi Eksekutif Bersama Kumpulan Naza Group of Companies Datuk Wira SM Faisal Tan Sri SM Nasimuddin, semasa lawatan Naib Presiden Jualan Global Ducati Motor Holding Cristiano Silei,   dan Ketua Pegawai Eksekutif Ducati Asia Pasifik Mirko Bordiga ke Malaysia baru-baru ini.

"Ducati Malaysia telah mencatatkan pertumbuhan yang konsisten dalam jualan, dan pasukan kami sentiasa memastikan bahawa para Ducatisti di Malaysia dan seluruh rantau ini disediakan dengan program gaya hidup yang bertaraf dunia," kata Faisal. "Kedua-dua anugerah membuktikan komitmen kami kepada kejayaan jenama Ducati di Malaysia akan lebih menyerlah berbanding sebelum ini dan kami bersyukur bahawa usaha kita telah diiktiraf di peringkat antarabangsa. "

Faisal, yang merupakan orang di sebalik kejayaan program gaya hidup Ducati Malaysia yang unik, berkata bahawa kemenangan kembar Ducati Malaysia pada pameran terkenal tersebut telah membuktikan kemampuan mereka kepada masyarakat motosikal antarabangsa. Ducati Malaysia tahun 2012 telah mencatat pertambahan jualan sebanyak 300% berbanding jumlah tahun 2011 yang sebanyak 250 unit. Anugerah ini merupakan satu bukti kepada ketabahan dan dedikasi pasukan di Next Bike Sdn Bhd.

No comments: