Aprilia SR GT 200 Replica RM 20,900 & Aprilia RS 660 Extrema RM 79,900.

Pengedar tunggal untuk motosikal Aprilia di Malaysia iaitu Didi Group, melancarkan Aprilia SR GT Replica dan Aprilia RS 660 Extrema baharu pada sesi Meet and Greet GrandPrix Malaysia 2023 eksklusif yang menampilkan pelumba Aprilia Racing Team, Aleix Espagaro dan Maverick Vinales.

 Aprilia SR GT merupakan skuter "pengembaraan bandar" dari Aprilia direka untuk menemui semula keseronokan menunggang setiap hari, kini tampil dalam versi Replica yang istimewa dan super sporty yang diilhamkan terus dari Aprilia RS-GP, motosikal yang ditunggang oleh Aleix Espargaró dan Maverick Viñales, protagonis dalam Kejohanan Dunia MotoGP 2023.

Penampilan sporty Aprilia SR GT kelihatan lebih menyerlah untuk mengubah perjalanan di bandar dan tunggangan mudah mengikut kemampuan. SR GT - menjanjikan satu keseronokan yang unik. Jadi anda boleh tampil menyerlah pada bila-bila masa, terima kasih kepada semangat perlumbaan yang dibawa oleh setiap jentera Aprilia.

Skema warna hitam pekat Aprilia SR GT Replica dipertingkatkan dengan warna merah dan ungu yang sama grafik yang mencirikan fairing elegan Aprilia RS-GP pada pasukan kilang Aprilia Racing. Ia merupakan salah satu prototaip yang direka dengan teliti dan berteknologi canggih pada Grid permulaan MotoGP, dan dengan ciri logo Aprilia yang dipapar secara menyerong di sepanjang sisi dan alur tengah, yang kini dihiasi dalam warna hitam legap.

 Persis seperti motosikal MotoGP yang lahir dari jabatan perlumbaan Noale, rim rodanya dan perincian dicat hitam dan merah terserlah pada roda hadapan. Selaras dengan semangat perlumbaan, pakej peralatan juga termasuk tayar dengan reka bentuk tapak jalan yang sporty dan bukannya tayar serbaguna yang sedikit menonjol yang merupakan ciri versi Aprilia SR GT dan SR GT Sport.

 Bagi mereka yang ingin memperibadikan Replika SR GT mereka, menjadikannya lebih seperti jentera GP yang bersaing di trek di seluruh dunia, nombor perlumbaan dua pelumba Aprilia  MotoGP kilang perlumbaan, Aleix Espargaró dan Maverick Viñales, disertakan sebagai satu lagi sentuhan yang membawa SR GT Replica lebih dekat dengan dunia MotoGP.


Aprilia RS 660 Extrema merupakan versi paling sporty bagi rangkaian model RS 660 semasa. Namanya mengingatkan kepada Aprilia 125 Extrema, salah satu jentera berkuasa tinggi dan terpantas pernah dikeluarkan dari 1992 hingga 1994.

 Terima kasih kepada peralatan standardnya yang diperhalusi dan baharu, RS 660 Extrema hanya seberat 166 kg dan menetapkan bar baharu dari segi nisbah berat kepada kuasa (pada 100 HP, iaitu rekod dalam kelasnya) yang merupakan asas untuk keseronokan di jalan raya dan tunggangan yang berkesan di atas trek.

 Pencapaian ini dicapai dengan peralatan standard khas yang merangkumi sistem ekzos sah jalanan yang baharu dan lebih ringan oleh SC Project dengan penyenyap karbon diletakkan pada sebelah kanan (dan tidak lagi di bawah enjin). Ia juga dilengkapi dengan pendakap penyenyap aluminium anod hitam yang membolehkan anda menanggalkan pasak kaki penumpang, sekaligus meringankan beratnya.

 Turut menyumbang kepada pengurangan berat keseluruhan adalah pelindung lumpur hadapan dan bajak enjin dengan reka bentuk serba baharu, kedua-duanya diperbuat daripada karbon berkualiti tinggi.

 Sifat sporty RS 660 Extrema juga ditekankan oleh fairing ekor satu tempat duduk, yang menggantikan tempat duduk penumpang untuk meningkatkan reka bentuk anggun bahagian belakang. Tempat duduk penumpang datang dengan motosikal, yang mengekalkan kelulusan tunggangan berpembonceng. Sebagai tambahan kepada elektronik standard RS 660 (yang termasuk kawalan cengkaman, ABS selekoh, brek enjin, peta enjin dan roda- semua boleh laras) RS 660 Extrema juga mempunyai perisian yang membolehkan anda menyediakan peralihan masuk pantas konfigurasi terbalik ala-perlumbaan. Ini bermakna kotak gear boleh dikonfigurasikan sepenuhnya secara autonomi, tanpa menggantikan mana-mana komponen motosikal, dalam versi jalanan atau perlumbaan - sesuai untuk hari trek!

Livery putih dan merah berdedikasi baharu jelas berinspirasikan sukan permotoran dan membuatkan ia boleh dikenali sepintas lalu.

 Harga jualan pengenalan untuk SR GT 200 Replica ialah RM 20,900 manakala Aprilia RS 660 Extrema ialah RM 79,900.

____________________________________________________

Aprilia SR GT 200 Replica


___________________________________________________

Aprilia RS 660 Extrema


No comments: