ONEXOX TKKR SAG Team kekal ungguli CP125

Pasukan ONEXOX TKKR SAG Team meneruskan penguasaan mereka dalam kelas CP125 menerusi kemenangan yang dilakar oleh pelumbanya, Md Shafiq Rasol  Bermula agak perlahan, beliau mula mengasak pada pertengahan saingan sehingga berjaya menempatkan dirinya dalam kelompok hadapan ketika perlumbaan berbaki tiga lap lagi untuk tamat.

 

Satu persatu pelumba dipintasnya dan situasi tersebut telah memberikan kayakinan kepadanya untuk cuba memberi tentangan kepada pendahulu, Md Aliff Danial Md Asri dari pasukan PETRONAS Sprinta Yamaha Maju Motor.

 

Misinya berhasil apabila berjaya memintas Aliff pada lap terakhir bagi membolehkannya memenangi perlumbaan tersebut dengan catatan masa 12:00.737 saat (s).

 

Malah, Aliff  yang sukar dicabar sejak di awal perlumbaan, turut dipintas oleh rakan sepasukannya, Md Syafiq Rosli yang menamatkan perlumbaan tersebut di kedudukan kedua dengan catatan masa 12:01.866s.

 

Aliff yang merupakan juara keseluruhan kelas Wira musim lalu sekadar berpuas hati di kedudukan ketiga dengan masa 12:02.369s.

 

Ia bukan hari yang bertuah buat Aliff meskipun pada mulanya dia dilihat selesa memimpin perlumbaan, namun kesilapan pada lap terakhir telah memusnahkan impiannya untuk bergelar juara di halaman sendiri.

 

Shafiq Rasol yang muncul naib juara pada aksi Pusingan 1 di Litar Sepang bulan lalu, kini selesa memimpin kedudukan keseluruhan kelas CP125 dengan mengumpul 45 mata diikuti Syafiq Rosli yang sudah mengumpul 31 mata.

 

Juara Pusingan 1, Md Syafieq Aiman Md Fauzi (ONEXOX TKKR SAG Team) gagal meraih sebarang mata pada aksi di Tangkak, namun dia masih selesa di kedudukan ketiga keseluruhan dengan 25 mata.

 

Keputusan:

CP125

 

1. Mohd Shafiq Rasol (Yamaha) (ONEXOX TKKR SAG TEAM), 45 points

2. Mohd Syafiq Rosli (Yamaha) (PETRONAS SPRINTA YAMAHA MAJU MOTOR), 31 points

3. Mohd Syafieq Aiman Mohd Fauzi (Yamaha) (ONEXOX SAG TEAM), 25 points

4. Mohd Khairi Asyraf Mahmood (Yamaha) (IPONE YAMAHA YY PANG RACING TEAM), 21 points

5. Mohd Fareez Afeez Abd Rahman (Yamaha) (IPONE YAMAHA YY PANG RACING TEAM), 21 points

 

 udu

CP125 Kedudukan Pasukan

 

1. ONEXOX TKKR SAG TEAM, 61 points

2. PETRONAS SPRINTA YAMAHA MAJU MOTOR, 47 points

3. ONEXOX SAG TEAM, 38 points

 

No comments: