Rahimi muncul pemenang Wira

 

 
 
 Rahimi Nabil Razu melakukan kejutan apabila menjuarai perlumbaan tujuh lap Kategori Wira.

Meskipun mendapat tentangan sengit daripada pencabarnya terutama pada lap terakhir, namun ia tidak menggugat peluang pelumba pasukan PETRONAS Sprinta Yamaha-31 Racing itu untuk bergelar juara apabila terlebih dahulu mencecah garisan penamat dengan catatan masa 10:16.015s.

Ia dilihat sebagai permulaan baik buat pasukan tersebut musim ini selepas berjaya melahirkan juara keseluruhan kelas Wira pada musim lalu menerusi Aliff Danial yang kini naik pangkat ke kelas CP125 bersama pasukan baharu, PETRONAS Sprinta Yamaha Maju Motor.

Tempat kedua perlumbaan akhir kelas Wira itu hari ini diraih pelumba pasukan ONEXOX SAG Team, Md Izzat Md Raduan dengan merekodkan masa 10:16.016s manakala di tempat ketiga menjadi milik Md Harith Haziq Zamri (Castrol Power1 Racing Team) dengan masa 10:16.058s.

Sebaik berakhirnya saingan hari ini, Kejuaraan Cub Prix Malaysia PETRONAS akan berehat seketika sebelum meneruskan aksi Pusingan 2 yang dijadualkan berlangsung di Litar Lumba Tangkak, Johor pada 22-23 Ogos depan.

 

No comments: