Pasukan YY Pang ungguli sesi kelayakan CP150 Pontian

Sesi kelayakan kelas CP150 ternyata memihak kepada dua pelumba Selangor, Md Azhar Abd Jalil dan Md Izzat Zaidi Md Salehan yang mengungguli sesi ini di Pontian semalam.

Azhar tampil dengan catatan masa terpantas apabila merekodkan 52.130 saat (s) satu pusingan diikuti rakan sepasukannya dalam Motul Yamaha YY Pang Racing, Md Izzat yang menamatkan sesi kelayakan itu dengan catatan masa 52.328s.
Tempat ketiga terpantas menjadi milik Ahmad Afif Amran (Petronas Sprinta Yamaha-CKJ Racing) dengan catatan masa 52.446s.

Afif merupakan pendahulu keseluruhan kelas CP150 ketika ini dengan mengumpul 58 mata.

Bagi Azhar, apa yang mereka buktikan pada sesi kelayakan di Pontian ini membuktikan beberapa perubahan yang telah mereka lakukan sepanjang musim ini sudah mula memperlihatkan hasil.

“Kami sudah mula dapat merasai momentum ini sejak Pusingan 3 lagi di Tangkak sebelum ini dan berharap agar rentak cemerlang ini berterusan sehingga ke perlumbaan sebenar esok.
“Perubahan pada gear serta penggunaan spoket juga nampak stabil selepas kami melakukan ujian di Tangkak. Semaunya nampak lancar hari ini,” jelas Azhar yang kini berada di kedudukan ke-11 keseluruhan dengan 18 mata.

Dia kini bertekad untuk mengekalkan rentak cemerlang itu pada saingan sebenar esok dengan harapan keadaan jentera terus berada pada tahap terbaik.

No comments: