Kejuaraan Yamaha YZF-R3 Eropah terbuka kepada semuaPiala Eropah Yamaha R3 bLU cRU akan melihat ramai penunggang yang bersaing pada tahap yang sama, dalam kelas yang akan menjadi tapak pembangunan juara dunia masa depan.

Piala Yamaha R3 bLU cRU sesuai untuk pelumba yang berasal dari kelas lebih kecil, yang ingin membuat penampilan perlumbaan ke siri World SSP 300. Bagi 2019, diharapkan ramai pelumba akan mengambil bahagian dalam Piala Eropah Yamaha R3 bLU cRU, yang disokong oleh sebuah organisasi yang berpengalaman luas dalam perlumbaan dan dengan keupayaan untuk menyokong penunggang dan pasukan sepanjang jalan.

Seperti siri Dunia SSP 300, para peserta Piala Eropah Yamaha R3 bLU cRU akan mendapat masa latihan dua jam setiap acara dan kejohanan itu akan terdiri daripada satu siri tujuh perlumbaan di trek terkenal seperti Jerez de la Frontera (Sepanyol) Portimao (Portugal), Pannonia-Ring (Hungary), Kebanyakan (Republik Czech) dan trek seperti Varano (Itali), Ring Knutstorp (Sweden) dan Al├Ęs (Perancis).  Piala Eropah Yamaha R3 bLU cRU berusaha memberi pemngalaman perlumbaan peringkat antarabangsa dengan kos yang mampu milik, dan menumpukan persaingan kepada acara satu hari pada hujung minggu.

Pendaftaran untuk Piala Eropah Yamaha R3 bLU cRU kini dibuka dan permohonan awal telah diterima dari Greece dan Indonesia, malahan terdapat satu permohonan dari sejauh New Zealand. Ini menunjukkan populariti siri ini yang semakin meningkat dan beberapa pelumba mendaftar untuk acara di Portimao, sebagai persediaan untuk perlumbaan mereka dalam siri Dunia SSP 300.

Penajaan antarabangsa juga turut serta, termasuk FIM Europe, Yamaha Motor Europe dan Dunlop serta JVC-Kenwood untuk komunikasi radio dan dash-cam pada setiap Yamaha YZF-R3. Kyocera juga akan menjadi penyedia dokumen rasmi dan pengalaman penginapan Tinazzi akan dinikmati di kawasan perhotelan yang disediakan untuk para tetamu.

Permohonan boleh dibuat sekarang tetapi terhad, melalui www.jircup.com alamat e-mel: info@jircup.com


Bertindak segera.

No comments: