#89 SuperKip berpuashati latihan 3 hari di Sepang

Kharul Idham Pawi dan pasukannya telah menjalani latihan dengan baik selama tiga hari di Litar Sepang dari 11 hingga 13 Februari lepas, bagi menyesuaikan diri mereka dengan jentera baharu dan enjin baharu, yang sangat berbeza dengan kelengkapan sebelumnya dalam Moto2. Banyak maklumat yang sangat berguna umtelah didapatkan dalam ujian ini dan mempelajari bagaimana ianya bertindak balas dengan mencuba banyak perkara yang berbeza. Keadaan litar yang baik, terutama pada waktu pagi ketika itu sempurna.
"Sebenarnya, (Khairul Idham) Pawi mengurus beberapa pusingan yang cepat dan konsisten pada 2'06s," kata Pengarah Pasukan PETRONAS Sepang Racing Team,  Johan Stigefelt.
 "Kami tahu dia boleh pergi lebih cepat jika perlu tetapi kami lebih suka mengambil pendekatan berhati-hati. Saya sangat berpuas hati dengan tugas yang telah dilakukan oleh pasukan dan bagaimana mereka bekerja. Ia akan menjadi menarik untuk melihat apa yang boleh kita ambil dari ujian ini ke (tahap) yang berikutnya di Jerez. "
Khairul Idham Pawi juga turut berpuashati dengan sesi ujian ini. "Saya berasa lebih selesa pada motosikal saya kini. Kami telah bertambah baik dalam banyak bidang, seperti elektronik dan konfigurasi umum motosikal. Ini telah membantu kami untuk sentiasa memperbaiki masa pusingan dari hari pertama dan juga meningkatkan rentak kami, seperti yang saya perlukan. Saya sudah menantikan ujian berikutnya di Jerez untuk terus bekerja dan saya ingin mengucapkan terima kasih kepada pasukan saya untuk ujian tiga hari ini di Litar Antarabangsa Sepang. "


No comments: