Unit servis bergerak Mitsubihi sedia berkhidmat di Kuching

Pengedar rasmi kenderaan Mitsubishi di Malaysia iaitu Mitsubishi Motors Malaysia (MMM) memperkenalkan Unit Servis Bergerak Mitsubishi untuk memberi khidmat kepada pelanggan Mitsubishi yang tinggal di kawasan luar bandar di Kuching, Sarawak.
"Sebagai sebahagian daripada program pengembangan perniagaan selepas jualan kami, unit servis bergerak Mitsubishi adalah untuk menyediakan kemudahan dan jaminan yang lebih baik untuk para pelanggan kami yang tinggal di kawasan luar bandar di Sarawak yang jauh dari pusat servis Mitsubishi yang dibertauliah. Unit servis bergerak Mitsubishi mampu menampung sehingga 10 kereta sehari dan akan meliputi penyelenggaraan jadual kenderaan, pemeriksaan haus dan lusuh kenderaan, dan penggantian tali pinggang masa," kata Ketua Pegawai Eksekutif Mitsubishi Motors Malaysia, Tomoyuki Shinnishi.

Unit bergerak dilengkapi dengan pengimbas Mitsubishi Multi Use Tester Diagnostic Scanner, jek hidraulik dengan topang dirian kenderaan, pemampat udara dan set peralatan. Unit ini juga akan membawa alat ganti seperti penapis minyak dan pelincir dan penjana sendiri untuk bekalan kuasa.
Unit servis bergerak Mitsubishi akan dikendalikan oleh pengedar perkhidmatan rasmi Mitsubishi yang disahkan iaitu EON Auto Mart dan Jimisar Autotrade di Kuching, dan akan mengembara sejauh 150km dari Kuching ke bandar-bandar seperti Sematan, Lundu, Bau, Serian dan Simunjan.

"Ini adalah trak servis bergerak pertama Mitsubishi Motors Malaysia dan pelanggan akan melihat lebih banyak unit servis bergerak ini dalam masa terdekat kerana kami menggalakkan peniaga Mitsubishi yang diberi kuasa dengan pangkalan pelanggan dan luar bandar untuk memulakan usaha ini untuk memberi perkhidmatan kepada pelanggan kami dengan lebih baik," tambahnya. Shinnishi.
Pelanggan di Sarawak yang berminat untuk mendapatkan perkhidmatan oleh trak unit servisbergerak Mitsubishi boleh menjadualkan temujanji dengan peniaga sah Mitsubishi:

Tiada Pusat Perkhidmatan Mitsubishi Nombor Telefon
1. EON Auto Mart, Kuching 082 - 230 670 9.00am-5.00pm
2. Jimisar Autotrade, Kuching 082 - 457 810 9.00 pagi-5.00 petang

Sebagai alternatif, pelanggan juga boleh menghubungi Careline Customer Motors Mitsubishi di 1800 18 8161, 9 pagi - 5 petang, Isnin hingga Jumaat.

Mitsubishi Motors Malaysia pada masa ini mempunyai 54 bilik pameran dengan 47 buah 3S Pusat dan 53 saluran perkhidmatan di seluruh Malaysia. Di Malaysia Timur, MMM diwakili oleh 14 bilik pameran iaitu 6 di Sarawak dan 8 di Sabah.

Trak pikap Triton 4x4 diimport sebagai unit CBU (Sepenuhnya Dibina) dari Thailand manakala Outlander ASX Compact dipasang di Malaysia (CKD) di Malaysia.

No comments: