Northern Pulsar Crew kumpul peminat Modenas

Minat kepada jenama motosikal yang sama telah mencetuskan penubuhan Northern Pulsar Crew (NPC), yang merupakan salah sebuah kelab permotoran yang bernaung di bawah Modenas Pulsar Owner’s Club (MPOC). Ia nya telah ditubuhkan secara rasminya pada 19 Jun 2017 yang lalu. NPC disertai oleh pelbagai peringkat umur dan lapisan masyarakat khasnya para pemilik motosikal model Pulsar RS200, Pulsar NS200 dan V15 yang berada di negeri-negeri utara semenanjung iaitu Perak, Pulau Pinang, Kedah dan Perlis. Buat masa ini jumlah ahli kelab telah pun mencapai lebih daripada 200 ahli.
NPC kini sedang bergiat cergas di dalam mengumpulkan para pemilik motosikal model Pulsar dan V15 yang keberadaannya dalam pasaran tempatan hampir mencecah usia setahun sejak ianya dilancarkan pada bulan Mei 2017. Hasil kesepakatan ahli-ahli terawal, NPC telah mengadakan sesi teh tarik atau 'teh tarik session' TTS pertamanya yang dilangsungkan di Bertam bagi membincangkan hala tuju kelab di samping bersuai kenal dengan para pemilik RS200, NS200 dan V15. Beberapa siri TTS susulan turut berlangsung bagi mengeratkan lagi hubungan silaturrahim sesama ahli dan juga membincangkan aktiviti-aktiviti yang bakal dijalankan oleh NPC.
Sepanjang penubuhan kelab ini, pelbagai aktiviti telah dijalankan bersama para ahli NPC. Antara aktiviti yang pernah dilakukan adalah konvoi ke Kuala Lumpur Passion Shop bersama kelab MPOC, konvoi sokongan ke Northern Bike Week 2017, konvoi ke Restoran Nasi Bamboo di Sungai Klah bersama MODENAS dan kelab MPOC, konvoi sokongan Hari Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan peringkat utara di MODENAS Gurun, konvoi sokongan ke acara Santai Anak Utara 5.0, berkonvoi ke Cameron Highland, menyertai acara Motonation di stadium Batu Kawan, konvoi amal ke rumah Anak-anak Yatim Kampung Cheh Bukit Gantang di Taiping serta beberapa lagi aktiviti-aktiviti sampingan.
Warga NPC kini sedang di dalam perancangan untuk membuat baju dan pelekat sebagai identiti rasmi kelab dan membuka akaun Facebook untuk menjadikan kelab ini lebih dikenali disamping memudahkan pengumpulan para pemilik baru serta berkongsi pelbagai maklumat yang bermanfaat untuk komuniti permotoron amnya. Perancangan pelbagai aktiviti kelab juga turut dijalankan daripada masa ke semasa berdasarkan cadangan daripada warga NPC.
Diharapkan dengan kehadiran kelab NPC dapat memeriahkan lagi dunia permotoran di Malaysia secara amnya melalui perkongsian aktiviti-aktiviti dan pengalaman sebenar para pemilik model Pulsar RS200, NS200 dan V15. Untuk sebarang pertanyaan dan berhubung dengan NPC, anda bolehlah menelefon atau menggunakan aplikasi Whatsapp kepada barisan wakil kelab:
1. Akmal – RS200    : 016-6801502
2. Izham – NS200    : 013-2288231
3. Lokhman – V15    : 012-5390177
Pautan Facebook NPC: https://www.facebook.com/npcfamilia/


No comments: