Apa kata Poncharal tentang masa depan Hafizh dengan Tech3?

"Saya benar-benar percaya bahawa Monster Yamaha Tech3 melakukan kerja yang luar biasa di Buriram, Thailand. Ini adalah ujian yang sangat penting bagi kami untuk meneruskan pemahaman dan keputusan kami tentang pakej yang akan kami gunakan pada tahun ini dengan Johann. Sudah tentu ia juga merupakan ujian yang sangat penting untuk bahagian lain garaj dengan pelumba muda Malaysia, Hafizh Syahrin. Saya fikir kita boleh berbangga sebagai satu pasukan yang telah mencapai matlamat yang kita cari dan jelas, kita meninggalkan Buriram dengan perasaan yang sangat istimewa dan positif. Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada seluruh kakitangan bengkel Buriram atas dedikasi dan profesionalisme mereka dan sudah tentu kami kagum dengan berapa banyak peminat yang telah berkumpul di sekitar litar untuk mengikuti ini. Saya tahu semua orang mengharapkan keputusan mengenai Hafizh Syahrin. Apa yang boleh saya katakan sekarang ialah, dia telah melakukan pekerjaan yang hebat semasa ujian ini, menunjukkan motivasi yang hebat, bersedia untuk belajar dan mempercepatkan perjalanan dalam suasana yang sangat baik dengan pasukan. Tidak lama lagi kami akan mengambil keputusan kami, kerana kami perlu berkongsi semua butiran organisasi dengan semua rakan kongsi kami. Terima kasih kepada dua pelumba dan seluruh kru Yamaha Monster Tech3, yang melakukan kerja yang sangat baik. "

 Hafizh Syahrin telah menyimpulkan pengalaman kelas perdana pertamanya hanya 1.756 saat di belakang pendahulu teratas dan bahkan mengatasi Juara Dunia beberapa kali  iaitu Jorge Lorenzo.

 Pasangan Monster Monster Tech3 melengkapkan ujian Buriram dalam gaya yang luar biasa semalam, yang menyaksikan Johann Zarco mendahului lembaran catatan masa untuk kebanyakan hari semalam, sementara Hafizh Syahrin menunjukkan pencapaian sensasi dalam ujian MotoGP pertamanya.

Johann Zarco mempamerkan aksi luar biasa, memecahkan rekod pusingan di tengah hari dengan masa terbaik 1'29.867 dan menyelesaikan ujian tiga hari di Litar Antarabangsa Chang sebagai pelumba Yamaha terpantas.

No comments: