Superbikers Association of Malaysia (SAM) Media Ride pada 22 & 23 Julai 2017 dari Kuala Lumpur ke Perlis memberi peluang mengenali lebih rapat dengan masyarakat

Tujuan program ini adalah untuk merapatkan antara pihak media,SAM dan masyarakat serta menyalurkan maklumat bagi menjayakan program himpunan 6 ribu penunggang pelbagai model & c.c motorsikal di Putrajaya pada 10hb Sept 2017 yang di kenali sebagai MERDEKA RIDE 2017 (MR17) bagi menonjolkan peranan pemilik motorsikal berkuasa tinggi sebagai ikon kepada masyarakat. Sesuai dengan tema Hari Kebangssan 2017 Negaraku Sehati Sejiwa.

Program Merdeka Ride 2017 akan bermula di Jeli, Kelantan dgn menghimpun 600 penunggang motorsikal berkuasa tinggi yg akan dibahagi kpd 2 kumpulan untuk menuju ke Putrajaya melalui zon Utara & Selatan. Setiap peserta akan di letakkan di dalam keluarga angkat pada setiap destinasi yang akan di lawati di kampung-kampung tradisi. Program yang akan mendekatkan antara masyarakat kampung dan bikers di harap akan memberi lebih makna dalam mendalami semangat Kemerdekaan untuk terus bebas merdeka selari dengan 60 tahun kalahiran tanah air.


No comments: