PENGEDAR BARU MOTO GUZZI DI MALAYSIA


Kuala Lumpur, 15 Julai 2017 - Sebuah Moto Guzzi 3S Centre baru akan dilancarkan pada Ogos 2017 di Malaysia, dengan pelantikan Didi Resources Sdn Bhd baru-baru ini sebagai pengedar rasmi di Malaysia.

Dengan adanya hari Media dan Hari Pelanggan pada pagi ini yang dianjurkan oleh Piaggio Asia Pasifik dan Didi Resources, media telah diperkenalkan jenama Moto Guzzi dan model barunya untuk 2017. Sesi berasingan untuk pelanggan Moto Guzzi akan diadakan pada sebelah malam untuk dikongsi pengalaman dan adalah pendekatan permulaan yang baru untuk tahun 2017.

"Komitmen kami terhadap Moto Guzzi adalah jangka panjang dengan beberapa pelaburan dilaksanakan, di antaranya pusat 3S yang akan dilancarkan secara rasminya pada bulan Ogos di Gasket Alley di Petaling Jaya yang menyediakan platform gaya hidup yang mencerminkan jenama. Pemilik Moto Guzzi kini boleh memiliki rumah yang boleh mereka kumpulkan untuk perkhidmatan, barangan, aksesori dan makanan "kata En Rewi Hamid Bugo, Pengerusi Didi Resources Sdn Bhd.Moto Guzzi adalah jenama terkenal dan legenda yang dimiliki oleh Piaggio Group; Pengeluar kenderaan bermotor roda dua terbesar di Eropah dan salah satu pemimpin dunia dalam sektornya.

Bagi penunggang motosikal di seluruh dunia, Moto Guzzi merupakan tradisi kebanggaan, penyelidikan enjin, gaya Itali dan krom, dengan gaya penunganan yang selesa di atas jalan raya. Dengan sejarah di  Mandello del Lario, 15 Mac 1921, di mana bermulanya Moto Guzzi. Sejak itu, Moto Guzzi tidak pernah berhenti, membina jentera yang berkualiti serta memenangi beberapa kemenangan di dalam litar.Hari ini, Moto Guzzi, dengan kaya dengan warisannya dan pengesahan jenamanya yang mengambarkan helang, telah menjadi salah satu jenama yang paling dicintai oleh penunggang motosikal di seluruh benua. Oleh sebab itu pemilik Moto Guzzi membentuk masyarakat yang kuat di seluruh dunia. Anda pasti akan teruja dengn bunyi enjin silinder berkembar serta reka bentuk yang ikonik dan  “Old School” tetapi mempunyai ciri ciri elemen yang moden seperti brake Brembo dan suspensi Ohlin.

Pihak Medai telah di perkenalkan dengan tiga model dari Moto Guzzi.

Moto Guzzi V7 III Stone dengan harga RM66,900 dengan GST tanpa pendaftaran dan insurans.


Moto Guzzi V7 Racer dengan harga RM81,900 dengan GST tanpa pendaftaran dan insurans.

Moto Guzzi V9 Roamer dengan harga RM73,900 dengan GST tanpa pendaftaran dan insurans.


Maklumat yang lebih menarik mengenai Moto Guzzi Malaysia boleh didapati di

http://www.facebook.com/motoguzziMY.

Ikuti @motoguzziMY untuk maklumat terkini dan persembahan Moto Guzzi. Untuk maklumat lanjut, sila hubungi Moto Guzzi Malaysia di 03-79567799 atau e-mel ke info@motoguzzimalaysia.com.my

Untuk maklumat tambahan:

Hezfareeza Ahmad
Pengurus Pemasaran & Operasi
Didi Resources Sdn Bhd
E-mel: hezfareeza@motoguzzimalaysia.com.my
Bergerak: + 6018-2833536

Anuja Weeranarayana
Komunikasi Pemasaran
Pengurus
Asia Pasifik 2 Wheeler
E-mel: anuja@sg.piaggi

No comments: