Cantikkan kereta raya dan menangi hadiah dari 3M


Di penghujung Ramadhan yang mulia ini, ramai di antara kita akan membuat persiapan tradisi tahunan untuk kembali ke kampung halaman masing-masing bersempena Hari Raya. Sepeti kelazimannya setiap Raya, amalan membeli pakaian baharu, perabot baharu, malahan mungkin gaya rambut baharu atau resipi kuih yang baharu turut dibuat. 

Apa kata jika hari raya tahun ini disambut dengan memandu ke kampung halaman anda di dalam kereta anda yang kelihatan hampir seperti kereta baharu?

Lampu yang kekuningan, sermin yan dicemar kotoran, cat badan kereta yang tercalar dan kotoran merupakan hanya sebahagian daripada pelbagai isu yang mungkin anda hadapi dengan penampilan kereta anda. Jadi bagaimana anda boleh merapikan kereta anda dengan mudah disamping hanya berbelanja kecil dari segi kos dan meluangkan sedikit masa sahaja?

3M Malaysia ingin berkongsi bagaimana anda dapat memberi kereta anda satu penampilan yang bersih ketika balik kampung pada musim Hari Raya ini. Di samping itu, para pembaca juga berpeluang untuk memenangi satu set lengkap rangkaian produk Penjagaan Auto 3M terkini dengan menyertai pertandingan #Beraya3Mstyle! Peaduan foto ini bermula sekarang dan akan berakhir pada jam 6 petang 1 Julai 201 ini.


Mudah saja!
1. Ambil gambar foto anda dan kereta yang anda pandu kembali ke kampung Raya ini
2. Lengkapkan slogan ini :
I celebrate my Raya in style by......
3. Tambah hashttag #Beraya3Mstyle, #my3MRaya danmuat naik pada laman Facebook 3M AutoCare Malaysia: https://www.facebook.com/3mAutoCareMYLampu depan yang jelas perlu untuk menyuluh jalan dengan baik
Pada masa lalu, menggantikan penutup lampu plastik yang tercalar, kabur atau berwarna kuning adalah mahal. Mulakan dengan membersihkan lampu dengan pencuci basuh kereta. Kemudian, gunakan kain kering untuk mengelap air yang berlebihan dan mengeringkan lampu. Seterusnya, anda boleh menggunakan Pembaharu Lampu 3M ™ yang baharu boleh digunakan untuk pemulihan lampu atau boleh memilih Kit Pemulihan Lampu 3M ™ baharu untuk pemulihan yang lebih sukar.

Sapu produk pembaharu lampu itu secara terus pada lampu menggunakan kain microfiber. Pastikan untuk menggilap seluruh permukaan lampu sehingga ia nya kembali jelas sekali lagi dan dengan sedikit usaha, ia akan sebaik yang baharu.


Ada retak atau lubang kecil di cermin depan anda? Kerosakan seperti ini berlaku keraana objek seperti batu kecil yang melantun pada cermin anda dan mungkin menjadi lebih teruk jika dibiarkan tidak terkawal. Daripada membelanjakan wang dan masa pembaikan cermin depan - lubang kecil, retak seperti sarang labah-labah atau kerosakan bintang diameter kurang dari 1 inci, semua ini boleh diperbaiki dengan mudah menggunakan kit pembaikan cermin depan, seperti kit Pembaikan Cermin 3M ™. Produk ini mudah digunakan, dan tidak memerlukan pencampuran atau pemanasan. Hanya ikuti arahan yang diberikan dengan kit. 

 
 


No comments: