Penaiktarafan sistem brek motosikal anda


Pemilihan sesebuah motosikal lazimnya bergantung pada kehendak teknologi dan gaya seseorang. Setiap motosikal tidak sama, dan bagi memenuhi keperluan individu penunggangnya, kadangkala penyesuaian dan penaiktarafan perlu dilakukan. Penunggang sering mendambakan prestasi, dan peralatan keselamatan seperti brek sering menjadi tumpuan.

Salah satu jenama sistem brek yang terkenal ialah Brembo dari Itali. Brembo menawarkan pelbagai jenis alat-alat ganti yang bertindak balas kepada syarat teknikal tertentu semua jenis motosikal.

Banyak teknologi produk superlatif mereka diperolehi secara langsung daripada pengalaman Brembo dalam sukan permotoran dan di pasaran OEM, bagi memenuhi sepenuhnya harapan semua pelumba dari segi prestasi, kawalan dan ketahanan.

Kualiti, prestasi superlatif dan keselesaan jenama sistem brek yang terkemuka di dunia ini berada dalam jangkauan semua penunggang motosikal, dan mereka kini boleh memilih Brembo yang bukan sahaja untuk memenuhi prestasi motosikal mereka, tetapi juga untuk disesuaikan dengan gaya tunggangan mereka sendiri dan pilihan gaya. Brembo menawarkan rangkaian lengkap cakera brek dan pelbagai jenis pad brek: pilihan berteknologi tinggi yang meningkatkan keselamatan dan prestasi sistem brek keseluruhan. Maklumat lanjut boleh diperolehi dari www.brembo.com
______________________________________________________________________________


MAGURA
Selinder Utama Brek Magura Hc3 - RADIAL
Generasi terbaru Selinder Utama dari MAGURA dikuatkan dengan HCT - Hard Core Technology
Ianya dimesin dengan teknologi CNC dari sekeping aluminium aeroangkasa
Rekabentuk Radial 90 darjah  menyaksikan rod penolak dan silinder berada pada sudut tepat dan menghasilkan lebih rasa langsung (feel) pada tuil untuk kawal lebih baik.
MAGURA HCT diluluskan untuk digunakan dengan semua sistem ABS tanpa kehilangan prestasi kerana pampasan tekanan  Tuil silinder utama nya mempunyai 3 kedudukan larasan. Meterai omboh belakang telah direka khas untuk menghalang kebiciran udara melalui kemasukan meterai menengah.

Tersedia dalam pelbagai saiz diameter piston:
Brek jejari: 12 (11 hingga 13); 15 (14 to16); 18 (17-19) mm
Klac Radial: 12 (11 hingga 13); 15 (14-16) mm
Layari www.spieglerusa.com untuk maklumat lanjut.
_________________________________________________________________________________
ISR
Brek ISR ditubuhkan pada tahun 1968 sebagai pengeluar alat ganti motosikal yang berkualiti tinggi, dan mula membuat silinder utama brek mereka yang pertama pada tahun 1972. Sejak itu, pengalaman yang diperolehi telah membolehkan mereka untuk memperhalus dan menambah baik produk mereka ke tahap di mana kita percaya ciri-ciri mereka, fungsi dan kualiti ada duanya.

ISR telah menghasilkan angkup billet aluminium pertama, memenangi Kejohanan Endurance Dunia dan kaliber mereka turut digunakan pada MotoGP di puncak sukan motosikal.

Selinder brek utama ISR direka dengan nisbah tuil dan capaian / capaian pelarasan mudah diakses (tiada alat yang diperlukan) dan juga boleh diubah semasa menunggang motosikal. Dibina menggunakan "modul" yang berbeza, ia membolehkan pelbagai bahagian ditukar (contohnya selepas kemalangan kerosakan) tanpa perlunya untuk menanggalkan / membuang angin keseluruhan sistem dan reka bentuk dua keping membuat penggantian tuil dalam 20 saat sahaja.

Reka bentuk ini boleh saling ditukar ganti udi antara brek atau klac (membenarkan kesepadanan tuil dan mengurangkan keperluan alat ganti untuk pasukan lumba). Ini dicapai dengan mekanisme tuil cepat-pisah dari silinder, bermakna ia boleh diputar dan beralih antara klac dan brek dengan cepat dan mudah. Layari www.isrbrakes.se untuk butiran terperinci.

Kesemua peralatan brek dan selinder utama ini dapat diperolehi dari kedai motosikal terkemuka yang berhampiran anda, walaupun mungkin disebabkan kepopularitian nya, jenama Brembo adalah lebih mudah diperolehi dan dikenali. Namun begitu, di zaman serba canggih ini, tiada kedai dalam dunia ini adalah terlalu jauh, dan pelbagai produk prestasi mampu diperolehi dengan mudah dari dalam talian. Selamat mencuba.

No comments: