XJ6 Naked kini tibaHong Leong Yamaha Motor Sdn. Bhd. (HLYM) telah memperkenalkan varian XJ6 terbaru mereka, Yamaha XJ6 Naked. Varian baru ini diperkenalkan kira-kira lapan belas bulan selepas pengenalan Yamaha Diversion XJ6 yang dipasang dalam negara. Jualan Diversion telah berjumlah berhampiran 800 unit setakat ini. Pengenalan varian tambahan ini akan menawarkan satu lagi pilihan bagi pelanggan sebagai pilihan gaya hidup merekasama ada dalam bandar atau di lebuhraya.


"Yamaha XJ6 adalah motosikal yang telah menetapkan standard dalam kelas pertengahan. Dengan rekabentuk baru dan ciri-ciri yang dipertingkatkan untuk 2013, XJ6 tentunya salah satu motosikal yang popular, kerana ia menggabungkan prestasi cemerlang dengan pengendalian mudah dan kelihatan segak, "kata Pengarah Urusan Hong Leong Yamaha Motor Mr CH Ng.

"Industri motosikal berkembang dengan ketara dengan pertumbuhan kira-kira 10%, daripada 540,000 unit pada tahun 2011 untuk mencapai kira-kira 600,000 unit pada tahun 2012. Dalam segi segmentasi kapasiti, kategori 251cc dan keatas atau pasaran motosikal besar menyumbang kira-kira 1.6% pada tahun 2012. Ini merupakan peningkatan sebanyak 57% berbanding tahun 2011. Secara ringkas, industri motosikal sedang mengalami "ledakan" dalam jualan motosikal besar "tambah Encik Ng.

XJ6 baru dijual pada harga RM 38500 (tidak termasuk cukai jalan, insurans dan nombor plat) dan boleh didapati di terpilih di pengedar Yamaha terpilih di seluruh negara dengan pilihan warna putih atau biru. HLYM mensasarkan jumlah jualan tahunan sebanyak 1,000 unit bagi kedua-dua XJ6 dan XJ6 Diversion.

No comments: